Ontdek Zwolle

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat deze Hanzestad zo mooi maakt.

Andere sites

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Onze Lieve Vrouwe Basiliek

In het centrum van Zwolle aan de Ossenmarkt ligt de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. De kerk kreeg de eretitel van basiliek, omdat het zijn 600 jarige bestaan vierde. De basiliek is hedendaags nog steeds in gebruik voor katholieke erediensten en bezichtigingen.

Geschiedenis

De bouw van de basiliek is in 3 fases gebeurd. De 1ste bouwfase was van 1394 tot 1417. In deze jaren begon de bouw van de basiliek. Het huidige koor van de basiliek werd in deze eerste fase gebouwd. Tijdens de 2de fase werden er 2 kruisarmen en een stuk van het schip gebouwd. Ook werd er gebouwd aan de overkapping van dit gedeelte. In de 3de bouwfase werden deze werkzaamheden afgerond. Het interieur van de basiliek werd ook geplaatst. Zo werd er een groot orgel geplaatst, een koorhek en een triomfboog. Ook werd er nagedacht over een klokkentoren op de basiliek. Deze werkzaamheden duurde tot 1463. De toren is tegenwoordig nog één van de hoogste stadstorens van de Nederland. De toren draagt de naam De Peperbus’.

Kerkschatten

De basiliek kent een paar prachtige kerkschatten met elk zijn wonderlijke verhaal. Elk schat heeft zijn eigen betekenis en is deel van de rijke geschiedenis van de basiliek. Wilt u meer weten over de kerkschatten? Klik dan hier.

Bezichtiging 

De basiliek is toegankelijk voor publiek tijdens de openingstijden. U kunt zelf de basiliek bezoeken, maar ook via een rondleiding. Wilt u met een groep de basiliek bezoeken? Dan kunt u ook deelnemen aan een rondleiding. Scholen kunnen een rondleiding reserveren. Bent u benieuwd naar de rondleiding? Bekijk dan de website .  

Tarieven

Wilt u de basiliek bezoeken, de toren beklimmen of deelnemen aan een groepsrondleiding? Bekijk dan op de website de tarieven.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek op www.basiliekzwolle.nl.

Locatie

Onze Lieve Vrouwe Basiliek
Ossenmarkt 25
8011 MS Zwolle
E-mail: basiliek@parochie-thomasakempis.nl
www.basiliekzwolle.nl