Ontdek Zwolle

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat deze Hanzestad zo mooi maakt.

Andere sites

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Museum de Fundatie

Het museum toont een collectie beeldende kunst van verzamelaar Dirk Hannema. Het museum kent 2 locaties namelijk het Kasteel het Nijenhuis en Museum de Fundatie. In Museum de Fundatie zijn er ruim 11.000 objecten te bewonderen en in het Kasteel het Nijenhuis is er in de beeldentuin en een collectie van ruim 100 beelden te aanschouwen. Naast de collecties organiseert het museum ook verschillende tentoonstellingen.

Locaties

  • Museum de Fundatie

Het museum is gebouwd tussen 1838 en 1841 en was het voormalige Paleis van Justitie. Tevens is het museum gebouwd in neoclassicistische structuur door architect Eduard Louis de Coninck. Rond de jaren ’80 van de vorige eeuw werd het verbouwd en werd het de nieuwe huisvesting van de Rijksplanologische Dienst. Jaren later werd de vesting opnieuw verbouwd en ging het dienen als een volwaardig museum. Sinds 2012 heeft het museum op het dak van het gebouw een nieuwe expositieruimte. De bolvormige ruimte is een spectaculaire toevoeging aan het museum.

  • Kasteel het Nijenhuis

Het kasteel stond voor het eerst vermeld in 1382. Het werd jarenlang bewoond door verschillende families. In 1934 besloot verzamelaar Dirk Hannema in overleg met het provinciebestuur Overijssel om het kasteel te restaureren en werden de bouwhuizen verbouwd tot een museum. Dirk Hannema heeft tot aan zijn dood in het kasteel gewoond. Jaren later in 2003 is het kasteel opnieuw verbouwd en gerenoveerd. Sinds september 2004 is het toegankelijk voor publiek.

Rondleidingen

Het museum biedt voor gezinnen en groepen meerdere rondleidingen aan. Bent u benieuwd naar deze rondleidingen? Neem dan een kijkje op de website.

Tickets

Heeft u binnenkort een bezoek aan Museum de Fundatie of Kasteel het Nijenhuis op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.museumdefundatie.nl. Bestel hier uw tickets voor Kasteel het Nijenhuis.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis op www.museumdefundatie.nl.

Bereikbaarheid

Reist u met de trein naar Zwolle? Vanaf station Zwolle is het enkele minuten lopen naar het museum.
Vanaf station Heino is het ongeveer 20 minuten lopen naar Kasteel het Nijenhuis.
Beide plekken beschikken over voldoende parkeermogelijkheden. Wilt u meer weten over de bereikbaarheid van beide locaties? Klik dan hier.

Locatie

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle
Tel: 0572- 388 188
E-mail: info@museumdefundatie.nl
www.museumdefundatie.nl

Kasteel het Nijenhuis
’t Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
Tel: 0572- 388 188
E-mail: info@museumdefundatie.nl
www.museumdefundatie.nl