Ontdek Zwolle

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat deze Hanzestad zo mooi maakt.

Andere sites

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

De Sassenpoort

De Sassenpoort is onderdeel van de stadsmuur van Zwolle en een toegangspoort tot het centrum van de stad. De poort heeft veel historie en behoort zelfs tot de top 100 van de Rijksdienst voor Monumentenzorg.

Geschiedenis

Men vermoedt dat de poort dateert uit het jaar 1409. Bij de bouw van de poort is er veel natuursteen gebruikt met name zandsteen, tufsteen en trachiet. De Sassenpoort was een binnenpoort van de stad en had een defensieve functie. Begin 17e eeuw begaf de poort zijn functie en werd het een stadsgevangenis. In 1739 werd de poort gewijzigd tot een huisvesting. Voor vele jaren hield de poort huis aan minder bedeelde gezinnen. De staat kocht de poort in 1893 en restaureerde het grondig. Tegenwoordig wordt de poort classificeert als categorie 1 van de monumentenzorg. Dit betekent dat de toren van cultuurhistorisch belang is en beschermd wordt om het voortbestaan ervan te verzekeren.

Rondleidingen

Tijdens de openingstijden is een bezoek aan de poort mogelijk. Via rondleidingen worden er mooie verhalen verteld en krijgt u een mooie impressie van de poort. Bent u benieuwd naar de rondleidingen? Neem dan een kijkje op de website.

Verhuur 

Wilt u trouwen op één van de meest unieke en prachtige locaties van Zwolle? De Sassenpoort heeft een trouwzaal vernoemd naar architect Pierre Cuypers. De zaal is te betreden via de middeleeuwse torentrap. Wilt u meer weten over trouwen in De Sassenpoort? Klik dan hier

Bent u op zoek naar een geschikte vergaderlocatie? De vergadering kunt u combineren met de historische omgeving. In de vergaderzaal zijn alle faciliteiten aanwezig. Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Tarieven

Heeft u binnenkort een bezoek aan De Sassenpoort op de agenda staan? Bekijk nu alvast de toegangsprijzen op www.sassenpoortzwolle.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van De Sassenpoort op www.sassenpoortzwolle.nl.

Locatie

De Sassenpoort 
Sassenstraat 53
8011 PB Zwolle
Tel: 06- 17126734
E-mail: info@sassenpoortzwolle.nl
www.sassenpoortzwolle.nl