Ontdek Zwolle

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat deze Hanzestad zo mooi maakt.

Andere sites

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

De Peperbus

De Peperbus is de hoge stadstoren van Zwolle. De toren is onderdeel van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek en is maar liefst 75 meter hoog. Een van de grootste stadstorens van Nederland. Bovendien steekt de toren hoog boven het centrum van Zwolle uit.

Geschiedenis

Met de bouw van de toren is men begonnen in 1463. Daarna werd er een poging gedaan om een lantaarn op de toren te plaatsen, maar dit mislukte. Bij een tweede poging ging het wel goed. Alleen werd dit een vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke idee. Bij de brand van de Sint Michaëlskerk in 1669 wilde de inwoners van Zwolle een nieuwe toren. Daarom werd er in 1727 een uitvormige kap op De Peperbus geplaatst. De Peperbus kreeg zelf ook te maken met een brand. Deze brand verwoeste de nieuwe kap op de toren en werd in 1828 vervangen door een koperen koepel. Aan deze nieuwe koepel ontleent de toren nu haar naam ‘De Peperbus’.

Activiteiten

De Peperbus biedt verschillende rondleidingen aan. Deze kunnen op aanvraag plaatsvinden.
In overleg wordt op basis van uw wensen een tarief vastgesteld. Neem via de mail contact op voor een rondleiding.

Wilt u De Peperbus beklimmen? Dat kan! Tijdens de openingstijden kunt u alleen op basis van een reservering de toren beklimmen.

Tarieven

Wilt u de Peperbus beklimmen? Bekijk de tarieven voor de beklimming op de website.

Locatie

De Peperbus
Ossenmarkt 42
8011 MS Zwolle
E-mail: info@peperbus-zwolle.nl
www.peperbus-zwolle.nl