Ontdek Zwolle

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat deze Hanzestad zo mooi maakt.

Andere sites

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Cultuurschip Thor

Het schip is ruim 100 jaar oud. In het begin was het een sleepboot en in de jaren daarna heeft het vele verschillende functies gekend. Tegenwoordig ligt het schip in de stadsgracht van Zwolle en biedt het schip een plek aan allerlei verschillende culture activiteiten. Bekijk hier de virtuele tour over het schip.

Historie

Het schip is gebouwd in 1915 met een functie namelijk een sleepboot voor de Russische regering in Sint-Petersburg. Uiteindelijk ontstonden er betaalproblemen en werd de sleepboot verkocht aan het Bureau Wijsmuller in ’s-Gravenhage. In de jaren daarna werd de boot verkocht aan verschillende eigenaren en kwam het uiteindelijk terecht in de handen van C. Snijder te Wapenveld en T. van Osch woonachtig in Zwolle in 1993. De boot werd verbouwd tot restaurant en werd afgemeerd in de Thorbeckegracht in Zwolle. Het restaurant sloot in 2010 haar deuren en de boot werd toen gekocht door de huidige eigenaren (H.W. Elings en C. van der Eerden). Zij besloten de boot te verbouwen tot een theaterschip en het schip kreeg de naam ‘Cultuurschip Thor’. 

Locatieverhuur

Cultuurschip Thor is een unieke locatie voor vergaderingen, workshops, lezingen en nog veel meer. Geef uw wensen door en bespreek de mogelijkheden. Bel naar 038 – 4604168 of stuur een mail naar info@cultuurschipthor.nl

Bereikbaarheid 

Het schip ligt aan de stadsgracht in het centrum van Zwolle. Alle mogelijkheden om het schip te bereiken vindt u hier.

Locatie

Cultuurschip Thor
Pletterstraat 24
8011 VG Zwolle
Tel: 038 – 4604168
E-mail: info@cultuurschipthor.nl
www.cultuurschipthor.nl